به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز به نقل از دویچه وله و به گزارش مرکز هوا و فضای آلمان، این ماهواره فضایی که نزدیک به دو و نیم تن وزن دارد روز یکشنبه (23 اکتبر) بین ساعات سه و 45 دقیقه و چهار و 15 دقیقه بامداد وارد جو شده و تاکنون اطلاعاتی مبنی بر برخورد قطعاتی از این ماهواره با سطح زمین گزارش نشده است.
کارشناسان احتمال میدادند که تنها یک بخش از ماهواره روسات در هنگام ورود دوباره به جو زمین به دلیل گرمای ناشی از اصطکاک بسوزد. در صورت وقوع چنین حادثهای نزدیک به 30 قطعه با وزنی در مجموع بیش از یک و نیم تن با سرعتی بالغ بر 400 کیلومتر در ساعت به سطح زمین برخورد میکردند.
به لحاظ آماری قطعاتی که از ماهوارهها جدا میشوند، به احتمال زیاد در مناطق مسکونی یا در اعماق آبها فرود میآیند.
پیشتر مرکز هوا و فضای آلمان احتمال سقوط این ماهواره در اروپا، آفریقا و استرالیا را رد کرده و وارد آمدن آسیبهای فراوان در پی سقوط احتمالی را بسیار اندک پیشبینی کرده بود.
مأموریت موفق
ماهواره روسات در ژوئن 1990 از فلوریدا به فضا پرتاب شد و قرار بود که مأموریت آن تنها 18 ماه به طول انجامد. اما به دلیل موفقیتهای چشمگیر علمی که از طریق تصاویر ارسالی این ماهواره به زمین به دست آمد، مدت مأموریت آن تا زمانی که از نظر فنی ممکن بود، تمدید شد و در نهایت به 9 سال رسید.
این مأموریت که با همکاری مشترک کشورهای آلمان، آمریکا و بریتانیا انجام گرفته، به عنوان بزرگترین موفقیت در زمینه تحقیقات پایهای فضایی به شمار میرود.
از آنجایی که جو زمین اشعهی ایکس را در خود جذب میکند، امکان بررسی تابشهای اشعه ایکس در آسمان از سطح زمین ممکن نیست و از همین رو ماهواره روسات با هدف بررسی تابشهای اشعه ایکس در آسمان، به فضا پرتاب شد. نتایج ارسالی از این بررسیها آشکار ساخت که تقریبا تمامی اجسام فضایی از خود اشعه ایکس منتشر میکنند.
ماهواره روسات تا فوریه سال 1999 فعال بود اما به دلیل از کار افتادن یکی از حساسههایش با نقص جدی فنی روبرو شد. در پی بروز این حادثه این ماهواره دو و نیم تنی رسما غیر فعال شده بود.